Podprogram 2015 – Efekty

1. W ramach POPŻ Podprogram 2015, który był realizowany w okresie maj 2015 – czerwiec 2016 do osób potrzebującym trafiły takie produkty jak mleko, ser podpuszczkowy, ser topiony, makaron świderki, ryż biały, kasza jęczmienna, płatki kukurydziane, kawa zbożowa, groszek z marchewką, koncentrat pomidorowy, dżem truskawkowy, mielonka wieprzowa, klopsiki w sosie własnym, cukier, olej rzepakowy.

2. Pomoc żywnościowa trafiła do 24 977 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym ponad 1 749 ton żywności.

4. W ramach Podprogramu 2015 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 163 warsztatów edukacyjnych w których wzięły udział 2443 osoby.

  • Ekonomiczne – 43 spotkań, 733 Uczestników
  • Żywieniowe – 72 spotkań, 1131 Uczestników
  • Kulinarne – 31 spotkań, 349 Uczestników
  • Niemarnowanie żywności – 17 spotkań, 230 Uczestników

Pliki do pobrania / załączniki