Podprogram 2016 – Efekty

  1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 – czerwiec 2017, skierowany do osób potrzebujących trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg, ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.
  2. Współpracowaliśmy z 54 Organizacjami Partnerskimi Lokalnymi z terenu województwa podlaskiego.
  3. Pomoc żywnościowa trafiła do 24504 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
  4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
    • 1341,81624 ton żywności;
    • 146667 paczek żywnościowych;
    • 59003 posiłków;
  5. W ramach Podprogramu 2016 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 175 warsztatów edukacyjnych, w których wzięły udział 2901 osób
  6. Rodzaje warsztatów:
    • Ekonomiczne – 54 spotkań dla 969 uczestników
    • Żywieniowe – 64 spotkań dla 907 uczestników
    • Kulinarne – 57 spotkań dla 1025 uczestników